Corridor flat

©bg 1_Bellini 007

Corridor flat
Transformation of an apartment, Torino 2018

An apartment for a young couple is located on the first floor of a 19th century building, overlooking a narrow street and wedged between narrow courtyards. The flat is structured by a corridor which is even narrower, longer and darker than the typical historical corridors.

bg-4a_Bellini-010
©bg 2_Bellini 012b
©bg 3_Bellini 001

Without any structural work, the project only tries to break its continuity, locating all the few architectural changes along it: a little wardrobe is obtained by shifting a bit of an existing wall, an office can pop up by moving a glazed folding door, a bathroom and a kitchen are connected to form a continuous block accross an existing structural wall.

bg-5a_gif_Bellini-016
©bg 7_Bellini 031
©bg 8_Bellini 034
©bg 9_Bellini 043
©bg 10_Bellini 045
©bg 11_Bellini 047
©bg 12_Bellini 050
©bg 13_Bellini 037
©bg 14_Bellini 040
15_Bellini_Pianta-rossi-gialli

Design: Subhash Mukerjee
Collaborator: Mattia Gola
Main contractor: F.F.M. di Franzè Michele
Client: private
Surface: 90 mq
Photos: Beppe Giardino