Bath invaders

R01_Rina-006

Bath invaders
Transformation of an apartment, Torino 2000

In a building from the 19th century, a young single man who loves to live in the night bought the corner apartment. Unlike most people of his same age, he will live the apartment mostly during the day. The project is focused on the internal part of the apartment, the darkest one. A movable wooden wall and a fixed glazed one create a corridor that connects the entrance door directly with the bedroom, bypassing the rest and eventually working as a separate system.

R02_Rina-005

The bathroom is hidden behind the movable wall: it just appears during use – by opening the wooden partitions – getting natural light through the glass surface in front, on which a little library is obtained. High density in such a small space allows the living room areas to be larger and to take advantage of all the windows.

03a_Rina-001
04a_Rina-003
05a_Rina-007
R06_Rina-011
R07_Rina-012
R08_Rina-012b
R09_Rina-014
R10_Rina-015
11a_Rinarelli-2

Design: Subhash Mukerjee
Client: private
Contractors: Pino Grassidonio, Ricardo Rios
Photos: Beppe Giardino